COVID-19 Nieuws

Update 23 februari: Lockdown verlengd

Altijd kun je op ons rekenen, 7 dagen per week, maar nu gaat dat even niet zoals je gewend bent. Ook de fitnessclubs, zo heeft het kabinet besloten, blijven dicht tot en met dinsdag 15 maart gesloten.
We houden de moed erin en gaan de komende periode zo sportief mogelijk (binnen de mogelijkheden) overbruggen. 


Update 13 januari: Duo Training 2×2

Vanaf maandag 18 januari is het mogelijk om per duo bij Racket & Health Centre Appelscha te trainen in de buitenlucht. Juist in deze tijd is bewegen zo belangrijk, maar ook wij vinden dat dit gezien de richtlijnen op een verantwoorde manier dient te gebeuren. 

Spelregels voor Duo Training:

 • Per training van 30 minuten is er capaciteit voor 2 duo’s (4 personen).
 • Houd te allen tijde 1,5 meter tot elkaar.
 • Ieder duo krijgt een eigen schema.
 • Een trainingsschema bestaat uit oefeningen met en zonder materiaal.
 • Ieder individu dient zijn training te reserveren in de Sportivity app, onder Duo Training (2×2).
 • Heb jij geen trainingsmaatje, dan is het gewoon mogelijk om alleen te reserveren. 
 • We vragen je maximaal 5 minuten voorafgaand aan de les te komen. 

Start nu met je goede voornemens! Begin 2021 fit en gezond.

Team Racket & Health Centre Appelscha


Update 12 januari: Lockdown verlengd

Altijd kun je op ons rekenen, 7 dagen per week, maar nu gaat dat even niet zoals je gewend bent. Ook de fitnessclubs, zo heeft het kabinet besloten, blijven dicht tot en met dinsdag 9 februari gesloten.
We houden de moed erin en gaan de komende periode zo sportief mogelijk (binnen de mogelijkheden) overbruggen. 


Update 14 december: Lockdown december 2020

Vanavond werd er door de Minister-President een totale lockdown aangekondigd wat dus betekend dat wij vanaf dinsdag 14 december tot en met 19 januari onze deuren gesloten moeten houden. 

Fit blijven kan ook thuis
Fit en gezond zijn en blijven is belangrijker dan ooit. Hou je ritme en motiveer jezelf en anderen om te blijven bewegen. Natuurlijk gaan we nieuwe lessen opnemen en die met jullie delen op de bekende platvormen:

 • Facebook pagina: R&H Appelscha Workouts
 • Instragram: racketenhealthcentre

Blijf gezond
Juist in deze donkere periode die normaal bol staat van gezelligheid en samenzijn, worden we teruggeworpen op onszelf. Pas goed op jezelf, ga wandelen of buiten fietsen. Kook een gezonde maaltijd, en speel een spelletje. Zoek kleine lichtpuntjes die er voor jou toe doen en geniet daarvan. Blijf veerkrachtig en let goed op elkaar, kijk uit naar mensen die extra zorg nodig hebben of zich eenzaam voelen. We gaan elkaar missen, de leden, het samen actief zijn, de sfeer en de gezelligheid. We wensen iedereen veel sterkte en gezondheid. En we hopen al onze leden snel weer te zien op de club zodat we er met z’n allen een geweldig 2021 van kunnen maken. 

Wij wensen jullie warme feestdagen en een gezond en sportief 2021

Team Racket & Health Centre Appelscha
 Update  3 november 2020:

Beste leden,

De sportscholen blijven open. We zijn ontzettend dankbaar dat de belangrijke rol van sport op deze manier benadrukt wordt door de overheid.

In de fitness blijven de maatregelen van de afgelopen weken gelden. (zie update 14 oktober) De nieuwe maatregelen die vandaag zijn aangekondigd brengen daarnaast één grote verandering met zich mee; er mogen geen groepslessen meer worden gegeven. We hopen op je begrip voor deze nieuwe situatie en dat je zoveel mogelijk buiten de piek uren probeert de trainen.

De nieuwe maatregelen gaan morgen in om 22u en gelden tot 19 november. 

We zijn je dankbaar voor je begrip en je flexibiliteit deze periode. En we hopen dat je rekening blijft houden met elkaar, dat je oog hebt voor leden die het moeilijk hebben en elkaar (digitaal) opzoekt als je iemand een tijdje niet gezien hebt.

Team Racket & Health Centre AppelschaUpdate 14 oktober 2020:

Gelukkig mogen de sportscholen open blijven, je kunt je training of groepsles gewoon blijven volgen. Zoals je waarschijnlijk wel hebt vernomen zijn de regels voor het bezoek van de sportschool aangescherpt. Concreet betekend dit het volgende:

 • Het reserveren van je bezoek aan Racket & Health gaat gewoon door via Sportivity. Kom of kun je niet dan graag je reservering annuleren.

 • Kom niet te vroeg en verlaat naar je training gelijk het pand.

 • De kleedkamers moeten gesloten blijven, kom zoveel mogelijk in je sportkleding en douche thuis. 

 • Schoenen kun je binnen omwisselen voor schone sportschoenen.

 • Blijf je materialen poetsen, neem evt een eigen uitwasbaar doekje mee om dit te doen. (Milieu tip)

 • Zorg voor een handdoek op de toestellen of matjes die je gebruikt. 

 • Helaas is de horeca gesloten, dus koffie of thee na de training is niet mogelijk.

 • Wij verzoeken je in de gangpaden een mondkapje te dragen. Tijdens het sporten hoeft dit niet!

 • Kom zoveel mogelijk in de daluren sporten waar dat kan, zo verspreiden we de drukte over de hele dag.

 • Al onze ruimtes zijn voorzien van goede ventilatiesystemen en filters. En momenteel draaien die systemen met overcapaciteit. Zo blijven we zoveel mogelijk verse buitenlucht toevoeren. Dat betekent dat het in de fitnesszalen en studio’s straks iets kouder kan zijn dan je gewend bent. Iets warmer kleden kan dus nodig zijn.

 • Blijf thuis als je klachten hebt. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/ziekte

Wees lief voor elkaar en ons personeel. Bedankt voor je geduld en begrip,

Stay fit stay fun, samen.

Team Racket & Health Centre AppelschaUpdate 28 juni 2020

Beste sporter,

Hoera! We mogen weer open vanaf 1 juli. Dat geldt voor de fitness en de groepslessen. Daar zijn we heel blij mee en we hebben er veel zin in. Om weer veilig te kunnen sporten, vind je hieronder een aantal regels. Bedankt voor je support in de afgelopen maanden en hopelijk tot gauw. Heb je een vraag? Bel of mail ons dan!

Reserveren moet!
Zoals je gewend bent, kan je een sportles of fitnessmoment reserveren in de sportivity app. Je kunt maximaal 1 uur achtereen sporten. Dit doen we om iedereen de mogelijkheid te geven om te kunnen sporten. Je kunt tot 14 dagen vooruit reserveren. Het zomerrooster komt zo snel mogelijk in de app.

Ben je gezond?
Bij het reserveren wordt een aantal vragen gesteld over jouw gezondheid. Als je geen klachten hebt, dan kun je reserveren. Krijg je toch klachten na je reservering? Annuleer dan je sportmoment, zodat iemand anders kan sporten.

Schoon & fris
Vanaf 1 juli kun je weer gebruik maken van de kleedkamers, douches en toiletten. Om het schoon en fris te houden, maak je zelf de boel schoon, na gebruik. 

Neem je eigen handdoek en bidon mee als je komt sporten.

Hartelijk dank
In de afgelopen tijd hebben we veel steun, positieve woorden en complimenten gekregen. Dat heeft ons team heel erg goed gedaan. Bedankt voor jullie enthousiasme over de online lessen, work-outs en het buiten sporten. Omdat het buitensporten zo populair was, gaan we daar ook in de toekomst mee door. Je hoort zo snel mogelijk meer hierover.

Stay fit stay fun, samen.

Team Racket & Health Centre AppelschaLet’s go outside

Beste sporter,

We zijn alweer 8 weken dicht. Gelukkig zien en horen we veel enthousiaste reacties op de online lessen en de personal training die je kunt volgen. Fijn dat we op die manier alsnog samen kunnen sporten. Maar de persoonlijke begeleiding, het elkaar motiveren, de saamhorigheid in de zaal, dat missen we. Samen sporten zorgt ervoor dat je door blijft gaan en dat je net dat stapje extra doet. Daarom starten we dit weer op een aangepaste manier op, hieronder lees je daar meer over.

Wij zijn er klaar voor 
In de afgelopen weken is hard gewerkt aan een ‘anderhalve meter sportschool’. De gym is ingericht op een manier dat we volgens RIVM richtlijnen open kunnen. Veilig sporten met voldoende afstand tot elkaar. Maar je hebt ongetwijfeld mee gekregen dat sportscholen nog even dicht moeten blijven. We gaan er vanuit dat we ruim vóór  1 september open kunnen zoals je van ons gewend bent. 

Daarom: let’s go outside!
Tot die tijd gaan we buiten sporten. Er komen 2 grote overkappingen achter bij de sportschool. Op die manier kunnen we aan groepen van 10 personen de meest populaire groepslessen geven. Move it, HIIT training, Pump, vrije fitness, dumbell training. Hierdoor kan iedereen weer gaan sporten en zorgen wij voor aangepaste trainingsschema’s en programma’s. Zo kun je toch aan je algehele, mentale en lichamelijke fitheid werken. Ook richten we een buitenruimte in voor de kracht- en conditietraining. Met daarin een  loopband, crosstrainer, hometrainer en roeimachine. Maar ook dumbells en halters.

Reserveer jouw plek
Je kunt vanaf dinsdag alle lessen reserveren via onze Sportivity app. We hebben in alle lessen of trainingen voor 10 personen plaats. Dus groepsles of vrije fitness, reserveer je plek!

Weet je niet hoe de app werkt, ben je het vergeten of heb je er nog nooit mee gewerkt? Dan kun je op werkdagen contact met ons opnemen tussen 09.00 en 12.00 uur via 0561-432226.

Let op! Niet gereserveerd betekent geen plaats. Dit geldt voor alle lessen inclusief vrije fitness.

Wat betekent dit voor je abonnement?
Omdat we met onze outdoor fitness, groepslessen en zwemtrainingen starten, stopt de bevriezing van je abonnement. Vanaf 13 mei loopt je abonnement weer door. In juni incasseren we je maandbedrag voor de maand juni en de laatste 2 weken van mei. Wij hopen hiervoor op jouw steun, zodat we wanneer het kan, weer open kunnen.

Doordat we nu met 1 trainer op 9 mensen gaan werken, is het zelfs luxer geworden dan je van ons gewend bent. Wij gaan jou helpen om weer samen te knallen. 

Heb je een vraag?
Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag bellen via 0561-432226 tussen 9:00 en 13:00 uur. Hopelijk zien we elkaar snel!

Stay fit stay fun, samen.

Team Racket & Health Centre Appelscha


25 maart 2020

We pauzeren het abonnement en stoppen met incasseren
Sinds 16 maart is de club dicht en kunnen we onze leden niet de persoonlijke begeleiding bieden op de manier zoals we dat altijd doen. Veel leden vragen ons hoe het zit met het abonnement. Omdat wij vinden dat je niet hoeft te betalen voor iets dat je niet krijgt, stoppen we met incasseren en zetten we het abonnement van onze leden op pauze.

Hoe zit het precies?
Veel is onzeker. Volgens de wet mogen wij ook nog steeds abonnementsgeld vragen. De meeste kosten lopen voor ons ook door, medewerkers krijgen natuurlijk nog steeds loon. Maar veel van onze leden hebben evengoed (financieel) last van de coronacrisis. Daarom zetten wij per direct alle abonnementen op pauze. En wordt er geen geld geïncasseerd. Pas als de club open kan, worden de abonnementen weer actief en worden de kosten voor het lidmaatschap weer geïncasseerd.

Fit blijven kan ook thuis
De gediplomeerde instructeurs doen er alles aan om leden te helpen ook thuis fit te blijven. Leden kunnen gratis gebruik maken van online lessen via het FitSnacks.TV platform. Inloggegevens hebben de leden persoonlijk ontvangen. Tevens kunnen jullie via onze besloten facebook pagina lessen volgen van jullie eigen instructeurs. Volg ons op Facebook en Instagram: R&H Appelscha workouts.

Blijf gezond
Voor ons is dit ook een vreemde en onzekere tijd.  We missen elkaar, de leden, het samen actief zijn, de sfeer en de gezelligheid. We wensen iedereen veel sterkte en gezondheid. En we hopen al onze leden snel weer te zien op de club.

Stay fit stay fun, samen.

Team Racket & Health15 maart 2020

Zoals zojuist aangekondigd via de overheid zijn er vergaande maatregelen nodig en gaan ook alle sportclubs en horeca voorlopig dicht om verspreiding van het corona virus te beperken.

Dat betekent dat vanaf vandaag tot nader order beide vestigingen van Racket & Health Centre gesloten zullen zijn. Natuurlijk vinden we dit erg jammer maar we zijn het met de overheid eens dat we elkaar in de gaten moeten houden en allemaal onze verantwoordelijkheden moeten nemen.

Het is belangrijk om juist in deze tijd, gezond en actief te blijven. Zorg voor voldende frisse lucht, eet gezond en pak vaker de fiets of wandel een stukje. Binnenkort zullen we met online workouts jullie voor jullie klaarstaan (afdeling Appelscha). Op deze manier kunnen we er toch voor je zijn.

Tot slot, laten we er voor elkaar zijn en pas goed op elkaar. We zien jullie graag weer in goede gezondheid. 

Stay fit stay fun, samen.

Team Racket & Health Centre Appelscha


Waarom Fitness bij Racket & Health

 • Groot aanbod aan sportactiveiten
 • Groot aanbod aan groepslessen
 • Persoonlijke begeleiding
 • Sporten in een vertrouwde sfeer
 • Gratis zonnebank bij diverse abonnementen
 • Sauna faciliteiten in de kleedkamers
 • Een plek waar jij je écht thuis voelt

Waarom Fitness bij Racket & Health

 • Groot aanbod aan sportactiveiten
 • Groot aanbod aan groepslessen
 • Persoonlijke begeleiding
 • Sporten in een vertrouwde sfeer
 • Gratis zonnebank bij diverse abonnementen
 • Sauna faciliteiten in de kleedkamers
 • Een plek waar jij je écht thuis voelt
Senne (26 jr)

Senne (26 jr)"

Ik voel me hier zo thuis. De begeleiding is top en heel persoonlijk!"

Lees meer Meer reviews